Η διαφορά του Pilates

   

   Βασική διαφορά με τη γνωστή γυμναστική, είναι ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με τη γυμναστική αυτή. Οι κινήσεις δεν γίνονται μηχανικά και με πολλές επαναλήψεις. Αντίθετα υπάρχει ο απόλυτος συντονισμός και η τέλεια συνεργασία μεταξύ μυαλού και σώματος. Για να εκτελεστεί μια άσκηση μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά τους κοιλιακούς μύες, προκειμένου να απελευθερωθεί ενέργεια και να διοχετευθεί στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος που γυμνάζετε. Στην πραγματικότητα μαζί με το κορμί εκπαιδεύεται και το μυαλό, αφού μαθαίνει να χρησιμοποιεί όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος.

   Είναι μια ήπια άσκηση που δεν καταπονεί το σώμα. Μετά το τέλος της εκγύμνασης, ο ασκούμενος δεν αισθάνεται καταπονημένος και εξαντλημένος. Επιπλέον με τον εκπαιδευτή πάντα να σας προσέχει μειώνονται στο ελάχιστο οι πιθανότητες να γίνουν λανθασμένες ασκήσεις και με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του σώματος, πράγμα πολύ πιθανό σε μια αίθουσα που γυμνάζονται πολλά άτομα μαζί, όπου εκ των πραγμάτων δεν μπορεί κάποιος να είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος.

   Το Pilates μπορεί να εφαρμοστεί παράλληλα και πιο συνειδητά με οποιονδήποτε τρόπο γυμναστικής και ιδιαίτερα με αερόβια άσκηση.

 

 

 

ο βάρος το οποίο χάσατε.